DMSERVICE

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
لیست بهترین ابزارهای آنالیز سئو سایت

لیست بهترین ابزارهای آنالیز سئو سایت

لیست بهترین ابزارهای آنالیز سئو سایت

برای این که بتوانید در سئو موفق شوید باید دائما وضعیت سئو سایت را زیر نظر داشته باشید. شناخت ابزار های مفیدی که برای آنالیز سئو سایت وجود دارد به شما کمک می کند این کار را به بهترین و راحت ترین شکل ممکن انجام دهید. در این مقاله قصد داریم بهترین ابزار های آنالیز سئو سایت را به شما معرفی کنیم. بعد از خواندن این مقاله می توانید استفاده از ابزار های معرفی شده را شروع کنید.

لیست بهترین ابزارهای آنالیز سئو سایت

  • ابزارهای آنالیز سایت توسط گوگل
  • گوگل سرچ کنسول Google Search Console
  • گوگل پیج اسپید Google PageSpeed Insights
  • گوگل آنالیتیکس Google Analytics
  • کیورد پلنر Google Keyword Planner
  • Google mobile friendly test
  • سیمیلار وب Similar Web
  • ابزار ahref
  • ابزار moz
  • ابزار سمراش semrush
  • ابزار سئو سایت چک آپ SEO SiteCheckup
  • ابزار جی تی متریکس GTMETRIX
  • ابزار اسکریمینگ فراگ Screaming Frog
  • ابزار بروکن لینک چکر Broken Link Checker
  • لیست ابزارهای سئو برای آنالیز سایت
  • آموزش ابزارهای سئو در آکادمی دی ام سرویس

ابزارهای آنالیز سایت توسط گوگل

بسیاری از ابزار های سئو که به صورت رایگان نیز قابل استفاده هستند، توسط خود گوگل منتشر شده اند. با توجه به این که رتبه گرفتن در گوگل اصلی ترین هدف ما در سئوی سایت است، ابزار های گوگل برای سئو مفید ترین ابزار هایی هستند که می توانیم از آن ها استفاده کنیم، چرا که هیچ کمپانی ای به اندازه گوگل با الگوریتم های رنکینگ این موتور جستجو آشنا نیست.

  • گوگل سرچ کنسول
  • گوگل آنالیتیکس
  • گوگل پیج اسپید PSI
  • گوگل موبایل فرندلی تست
  • Google structured data testing tool
  •  Google AMP testing tool

ابزار هایی هستند که گوگل برای کمک به سئوکار ها طراحی کرده است. برای آشنایی بیشتر با هر یک از این ابزار ها ادامه مقاله را بخوانید.

گوگل سرچ کنسول Google Search Console

سرچ کنسول مهم ترین و اصلی ترین ابزاری است که هر سئو کار باید به آن مسلط باشد و از آن استفاده کند. سرچ کنسول یکی از ابزار های گوگل است که به شما کم می کند وضعیت سئوی سایت را تحت نظر داشته باشید و آمار SERP ها، تعداد ایمپرشن ها، کلیک ها و بسیاری از فاکتور های مهم را در بازه های زمانی مختلف آنالیز کنید.

اگر خودتان سایت دارید یا در حال یادگیری سئو  هستید، حتما باید کار با سرچ کنسول و امکانات مختلف آن را یاد بگیرید. این ابزار به شما کمک می کند نتایج استراتژی سئوی سایت را بررسی کنید، استراتژی سئو را بهینه سازی کنید، کلمات کلیدی جدید پیدا کنید و … .

گوگل سرچ کنسول ابزاری رایگان است که به شما کمک می کند سایت را مانیتور، عیب یابی و بهینه سازی کنید. برای استفاده از این ابزار رایگان هیچ نیازی به دانش کد نویسی نیست.

چند مورد از امکانات سرچ کنسول عبارتند از:

کلمات کلیدی: می توانید ببینید که صفحات سایت شما در حال حاضر در کدام کلمات کلیدی رتبه دارند

ارور های کرال: با سرچ کنسول می توانید ارول های کرال موجود در سایت را شناسایی کنید

ریسپانسیو بودن در موبایل: سرچ کنسول به شما نشان می دهد که سایت چقدر موبایل فرندلی است و به شما روش هایی را برای بهبود تجربه کاربری در موبایل پیشنهاد می دهد.

ایندکس گوگل: با این ابزار می توانید ببینید که چند تا از صفحات سایت شما در گوگل ایندکس شده اند

گزارش متریک های مهم: متریک های مربوط به سایت که بیشترین اهمیت را دارند مثل تعداد کلیک، ایمپرشن، CTR و رتبه در نتایج سرچ، می توانید در گوگل سرچ کنسول ببینید.

گوگل پیج اسپید Google PageSpeed Insights

ابزار گوگل پیج اسپید یکی از ابزار های کاربردی برای سئوی تکنیکال است. این ابزار سرعت صفحات وب سایت را در دسکتاپ و موبایل ارزیابی می کند و برای ارتقا سرعت، راهکار ارائه می دهد.

Google PageSpeed به شما یک نمره کلی ارائه می دهد. نمره سرعت سایت باید بالاتر از 90 باشد. اگر نمره سرعت شما زیر 90 بود باید بررسی کنید و روش هایی برای افزایش سرعت سایت پیدا کنید.

گوگل آنالیتیکس Google Analytics

گوگل آنالیتیکس یک ابزار کامل است که به شما کمک می کند سئوی سایت را مدیریت و آنالیز کند. با ترکیب گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس شما یک دید جامع و کامل روی سئوی سایت دارید و همه داده های سئوی سایت به صورت دسته بندی شده در دسترس شما قرار دارند.

این اطلاعات به شما کمک می کنند نقاط قوت و ضعف استراتژی سئوی سایت را بشناسید و حیطه هایی که امکان رشد دارند را به خوبی شناسایی کنید.

از جمله امکاناتی که گوگل آنالیتیکس برای سئو در اختیار شما قرار می دهد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

فیلتر کردن ترافیک ارجاعی: می توانید ببینید از هر کانال چه تعداد ورودی داشتید و چه درصدی از ترافیک سایت شما از سرچ گوگل تامین شده.

ترافیک ارگانیک و غیر ارگانیک را مقایسه کنید: ببینید کدام کانال بیشترین بازده را داشته و روی آن بیشتر کار کنید.

میزان اینگیجمنت را مشخص کنید: در ریپورت های آنالیتیکس می توانید ببینید که در هر صفحه وب چقدر اینگیجمنت داشتید و رفتار کاربر در صفحه ها چگونه بوده است.

کیورد پلنر Google Keyword Planner

یکی از بهترین و کارآمد ترین ابزار ها برای تحقیق کلمه کلیدی، کیورد پلنر گوگل است. این ابزار به شما کلمات کلیدی پر سرچ را نشان می دهد. علاوه بر سئو، برای کمپین های گوگل ادز نیز از کیورد پلنر استفاده می شود.

Google mobile friendly test

با توجه به اهمیت ریسپانسیو بودن صفحات سایت در الگوریتم رنک گوگل، بسیار مهم است که از موبایل فرندلی بودن سایت مطمئن شوید. ابزار موبایل فرندلی تست گوگل یکی از ابزار های کاربردی است که به شما نشان می دهد صفحات سایت شما تا چه حد برای نمایش در گوشی های هوشمند بهینه سازی شده اند.

سیمیلار وب Similar Web

درست است که آنالیز فاکتور های مختلف سئوی سایت بسیار مهم است اما نباید از رقبا غافل شویم. ابزار similar web یک ابزار رایگان است که به شما درباره رقبا اطلاعات مفیدی می دهد. با استفاده از سیمیلار وب می توانید ببینید که سایت های رقیب شما چقدر ترافیک دارند، وضعیت رتبه صفحاتشان چگونه است و … .

ابزار ahref

وب سایت ahrefs یکی از قدرتمند ترین ابزار های آنالیز سئوی سایت را دارد. پیشنهاد می کنیم اگر به دنیای سئو علاقمند هستید یا می خواهید در این حوزه کار کنید، حتما با سایت ahrefs آشنا شوید، ابزار های آن را بشناسید و مقالاتش را بخوانید.

البته همه ابزار های این سایت رایگان نیستند و می توانید از طریق سایت هایی که خدمات پرداخت برای سایت های خارجی را دارند، اشتراک تهیه کنید.

چند مورد از ابزار های کاربردی ahrefs به صورت رایگان در دسترس شما قرار دارند. یکی از آن ها ابزار بک لینک چکر back link checker است که اطلاعات مفیدی را درباره سایت خودتان یا رقیب هایتان به شما ارائه می دهد.

ابزار moz

زمانی که صحبت از ابزار های کاربردی سئو می شود یکی از اولین وب سایت هایی که به ذهن می آید، وب سایت MOZ است.

مفاهیم PA یا همان پیج آتوریتی و DA یا همان دامین آتوریتی مفاهیمی هستند که توسط سایت MOZ معرفی شدند.

بعد از این که گوگل تصمیم گرفت فاکتور پیج رنک را از دید همه مخفی نگه دارد، این دو شاخص به ابزار های بسیار کاربردی برای ارزیابی وب سایت در بین سئو کار ها تبدیل شدند.

با ثبت نام در سایت moz می توانید از ابزار های کاربردی این سایت استفاده کنید. یکی از ابزار های بسیار کاربردی MOZ ابزار Moz bar است.

این افزونه کروم را می توانید به صورت رایگان دانلود کنید و با استفاده از آن شاخص های DA، PA، تعداد بک لینک و نرخ اسپم هر سایت را پیدا کنید.

کافی است بعد از نصب افزونه وارد سایت مورد نظرتان شوید تا این اطلاعات در نوار بالای صفحه برای شما نمایش داده شود. همچنین زمانی که در گوگل عبارتی را سرچ می کنید، در همان صفحه نتایج جستجو می توانید اطلاعات گفته شده را برای هر سایت مشاهده کنید.

ابزار سمراش Semrush

پلتفرم سمراش به عنوان رقیب اصلی MOZ یکی از ابزار های بسیار کاربردی برای تحلیل سئو و موارد مرتبط با آن است. متاسفانه امکانات پولی سمراش در ایران قابل استفاده نیستند اما می توانید با ثبت نام در سایت از خدمات رایگان آن استفاده کنید. از خدمات پولی هم می توانید به مدت 7 روز رایگان استفاده کنید.

ابزار سئو سایت چک آپ SEO SiteCheckup

ابزار سایت چک آپ یکی از کاربردی ترین ابزار های آنالیز سئو است که حتما باید کار با آن را بلد باشید. این ابزار به شما کمک می کند نقاط ضعف سئوی سایت را به راحتی پیدا کنید. اگر هر کاری می کنید هنوز نمی توانید نتیجه مورد نظرتان را از سئو بگیرید، این ابزار به شما می گوید که ایراد کارتان از کجاست.

از جمله کار هایی که ابزار SEO SiteCheckup برای شما می کند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آنالیز سئوی سایت و گزارش مشکلات
  • بررسی سایت های رقیب
  • ارائه گزارش های متنوع برای آنالیز و مانیتورینگ سئو

ابزار SiteCheckup رایگان سایت شما را آنالیز کرده و از 100 یک نمره به شما می دهد. اگر سئوی سایت شما بی نقص باشد، نمره 100 را دریافت می کنید. اگر نمره کمتر از صد دریافت کنید، یعنی مشکلاتی در سایت وجود دارد که با حل آن ها می توانید سئوی سایت را ارتقا دهید.

برای این که ببینید مشکلات چه هستند و چگونه باید آن ها را حل کنید، روی دکمه How to Fix کلیک کنید.

ابزار جی تی متریکس GTMETRIX

یکی از معروف ترین و شناخته شده ترین ابزار های آنالیز سرعت سایت، جی تی متریکس است. این سایت یک گزارش کامل از سرعت لود صفحات و مشکلات مربوط به آن ارائه می دهد. با جی تی متریکس نه تنها می توانید سرعت لود صفحات را به صورت دقیق آنالیز کنید، بلکه ایراداتی که باعث افت سرعت لود صفحات شده اند را هم پیدا میکنید.

ابزار اسکریمینگ فراگ Screaming Frog

اسکریمینگ فراگ یکی از ابزار های رایگان اما کامل و کاربردی برای سئو کاران است. این ابزار به شما یک دید کامل و جامع نسبت به وضعیت سئوی سایت می دهد. اسکریمینگ فراگ در قالب یک نرم افزار ارائه می شود و آنلاین نیست. در گزارش آنالیز سایت با اسکریمینگ فراگ جزئیات زیادی را درباره سایت می توانید ببینید از جمله:

  • عنوان و متا دیسکریپشن هر صفحه
  • تعداد تگ های H در هر صفحه
  • لینک های خروجی صفحات
  • ریدایرکت ها و …

ابزار بروکن لینک چکر Broken Link Checker

لینک های خراب و صفحات 404 می توانند روی قدرت سئوی سایت شما اثر مخربی داشته باشند. از طرفی پیدا کردن همه لینک های خراب کار راحتی نیست به خصوص اگر وب سایت بزرگی داشته باشید. ابزار Broken Link Checker یک ابزار رایگان سئو است که می توانید برای پیدا کردن همه لینک های خراب از آن استفاده کنید.

در گزارشی که این ابزار به شما می دهد می توانید آدرس لینک خراب، تکست لینک، صفحه ای که لینک در آن قرار داد و نوع ارور لینک را ببینید.

لیست ابزارهای سئو برای آنالیز سایت

در این مقاله با لیست بهترین ابزار های سئو سایت را با هم بررسی کردیم. همانطور که دیدیم، ابزار های متنوعی برای سئو سایت وجود دارد که بخشی از آن ها رایگان هستند. یک سئو کار حرفه ای باید کار با همه این ابزار ها را بلد باشد و بداند که در چه مواقعی از کدام ابزار باید استفاده کند. برخی از ابزار های که معرفی کردیم در موقعیت های خاص کاربرد دارند و برخی از آن ها مثل سرچ کنسول و آنالیتیکس را هر روز باید بررسی کنید.

آموزش ابزارهای سئو در آکادمی دی ام سرویس

یادگیری سئو بدون این ابزار ها ناقص است. اگر در مسیر یادگیری سئو هستید یا تازه می خواهید وارد این مسیر جذاب شوید، پیشنهاد می کنیم حتما یادگیری ابزار های سئو را در برنامه خود قرار دهید. ما در دوره های آموزش سئو آکادمی دی ام سرویس، توجه ویژه ای به آموزش کامل ابزار ها داریم و این را می توانید در سرفصل هایی که تدارک دیده ایم به خوبی مشاهده کنید.

جدیدترین مقالات
0 0 رای ها
امتیازدهی به مطلب
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها