یکی از پوزیشن های شغلی که احتمالا نام آن را زیاد شنیده اید، ادمین یا پشتیبان سایت است. اگر می خواهید وارد این حوزه کاری شوید یا از سر کنجکاوری دوست دارید با این شغل بیشتر آشنا شوید، تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
در این مقاله قصد داریم شما را با شغل ادمین یا پشتیبان سایت آشنا کنیم و به مواردی همچون مهارت های ادمین سایت، نحوه ورود به بازار کار ادمینی سایت و فرصت های کاری این شغل بپردازیم.
ادمین سایت چه کار می کند؟
کلمه ادمین admin کوتاه شده administrator و به معنای مدیر است. بنابراین ادمین سایت همان مدیر سایت است و به شخصی گفته می شود که وظیفه مدیریت سایت را بر عهده دارد. مدیر سایت یا همان ادمین، یک متخصص فنی است که همه کار های مربوط به نگهداری و اداره سایت را انجام می دهد؛ یعنی بر کارکرد درست سایت نظارت دارد، در صورتی که مشکلی برای سایت پیش بیاید آن را تشخیص داده و حل می کند، و برای توسعه و رشد سایت تلاش می کند.
وظایف ادمین یا پشتیبان سایت چیست؟
ادمین سایت وظایف گسترده ای دارد که بسته به نوع سایت یا شرکتی که در آن کار می کند، می تواند متغیر باشد. در سایت های کوچک، بسیاری از این تسک ها توسط خود ادمین انجام می شود در حالی که در شرکت های بزرگ تر، مدیر سایت بیشتر نقش نظارت بر کار تیم های مختلف و مدیریت آن ها را بر عهده می گیرد.
بخشی از کار هایی که ادمین سایت می کند شامل بخش فنی سایت مثل عیب یابی، تنظیم هاست، و مدیریت دسترسی کاربران و سرورهای برنامه نویسی است.
از طرفی ادمین سایت می تواند با بخش های فرانت سایت نیز سر و کار داشته باشد، مثل ظاهر سایت، نویگیشن سایت و استفاده از مدیا در سایت.
کار هایی مثل دیزاین کردن صفحات وب، انتخاب رنگ و فونت، اضافه کردن مدیا مثل عکس، فایل صوتی، ویدیو و … نیز می تواند در حیطه وظایف مدیر سایت قرار گیرد.
برای آشنایی بیشتر با شرح وظایف ادمین سایت می توانید آگهی های استخدام مدیر سایت را جستجو کنید. با مطالعه شرح وظایفی که شرکت های استخدام کننده برای پوزیشن ادمین سایت در نظر گرفته اند، نگاه واقع بینانه ای به جایگاه و وظایف ادمین سایت پیدا می کنید.
مهارت های ادمین سایت
مدیر سایت باید دانش جامعی از نگهداری و توسعه سایت داشته باشد و آن را جهت حفظ عملکرد بهینه و توسعه سایت به کار گیرد. ادمین سایت باید در حوزه های کد نویسی، طراحی گرافیک، سئو، آنالیز وب و شیوه های مدیریتی دانش داشته باشد و بتواند سایت را به صورت همه جانبه اداره کند.
شغل مدیر سایت برای چه افرادی مناسب است؟
اگر این سوال برای شما ایجاد شده که آیا مدیریت سایت برای من شغل مناسبی است یا نه بد نیست با ویژگی های یک مدیر سایت آشنا شوید. علاوه بر داشتن دانش و مهارت فنی لازم، شما باید یک سری ویژگی های شخصیتی هم برای این شغل داشته باشید.
البته اینطور نیست که فقط یک تیپ شخصیتی خاص بتواند در شغل ادمینی سایت موفق شود. با این حال اگر شخصیت شما به این ویژگی ها نزدیک تر باشد، راحت تر می توانید در کار مدیریت سایت موفق شوید و رضایت بیشتری هم از شغلتان خواهید داشت.
قدرت مدیریت
در وهله اول مدیر سایت باید قدرت مدیریت داشته باشد و بتواند با تیم های مختلف همکاری کرده و سایت را از جوانب مختلف مدیریت کند.
علاقمند به یادگیری
از آنجایی که ادمین سایت با واحد های مختلف از جمله سئو، دیجیتال مارکتینگ، برنامه نویسی، و حتی گرافیک دیزاین در ارتباط مستقیم قرار دارد، بسیار مهم است که به یادگیری علاقه داشته باشد و همواره دانش خود را به روز نگه دارد.
دقت بالا
ادمینی سایت به خصوص در سایت های بزرگ و گسترده نیازمند دقت بالا است چرا که یک اشتباه کوچک مدیر سایت می تواند عواقب بدی داشته باشد، به خصوص اشتباه در بخش های امنیتی. بنابراین مدیر سایت باید بتواند در همه حال دقت بالای خود را حفظ کند و ریزبین باشد.
نظم
مدیریت سایت و تیم هایی که روی آن کار می کنند، کار ساده ای نیست و اگر فرد منظمی نباشید ممکن است بین داده ها و تسک ها گم شوید. بنابراین بسیار مهم است که از همان ابتدا با نظم و طبقه بندی وارد کار شوید.
بازار کار و آینده شغلی ادمین سایت
با افزایش روزافزون تعداد کسب و کار هایی که وارد بازار آنلاین می شوند، نیاز به ادمین سایت نیز روند افزایشی در پیش گرفته است. همه سایت ها، از سایت های کوچک تا بزرگ نیاز به مدیریت منظم دارند. برای اطلاع بیشتر از وضعیت بازار کار ادمینی سایت در شهر های مختلف، می توانید آگهی های استخدام این شغل را در سایت هایی مثل ای استخدام، جاب ویژن، جابینجا و … بررسی کنید.
بسیاری از پوزیشن های شغلی مدیر سایت به صورت حضوری و تمام وقت هستند اما برخی سایت ها امکان دورکاری را نیز در نظر می گیرند.
حقوق ادمین سایت چقدر است؟
حقوق ادمین سایت عدد مشخصی نیست و نمی توان از قبل با اطمینان گفت که باید انتظار چه حقوقی داشته باشید. بسته به اندازه شرکتی که در آن مشغول به کار می شوید و مهارت هایی که دارید، حقوق شما می تواند از پایه حقوق وزارت کار تا چندین برابر آن متفاوت باشد.
چگونه ادمین سایت شویم؟
حالا که با شغل ادمین سایت آشنا شدیم، شاید این سوال برای شما ایجاد شده باشد که چگونه می توان وارد بازار کار ادمینی سایت شد. برای این که بتوانید ادمین سایت شوید باید ابتدا مهارت های لازم برای ادمینی سایت را ابتدا در سطح تئوری و سپس در سطح عملی یاد بگیرید. همانطور که اشاره شد مهارت های ادمین سایت بسیار گسترده هستند بنابراین بهتر است از آسان ترین مهارت ها شروع کنید و کم کم سراغ مهارت های سخت تری مثل کدنویسی بروید.
راه های زیادی برای یادگیری این مهارت ها وجود دارد، از دوره های رایگان فارسی و انگلیسی تا دوره های حضوری و آنلاین تخصصی که برخی از آن ها مدرک نیز دارند. برای شروع کار می توانید از لیست زیر استفاده کنید:
لیست مباحثی که برای ادمینی سایت باید یاد بگیرید:
- سیستم های مدیریت محتوا (به ویژه وردپرس)
- تولید و مدیریت محتوا
- سئو
- دیجیتال مارکتینگ
- فتوشاپ و سایر نرم افزار های گرافیکی
- امنیت وب سایت
- مبانی هاست و سرور
- ابزار های آنالیز سایت
- زبان های برنامه نویسی مثل جاوا اسکریپت، Php و …
توجه داشته باشید که ادمین سایت لازم نیست ضرورتا در همه این حوزه ها متخصص باشد و داشتن دانش متوسط کافی است. علاوه بر این، مهارت های نرم مثل قدرت مدیریت، برنامه ریزی، کار با ابزار های مدیریت پروژه مثل ترلو، گوگل کلندر و … نیز به شما کمک می کند مدیر بهتری باشید.